Tuesday, February 08, 2011

Surfing The Dunes

Ni som hänger med mig här på bloggen vet att jag älskar att dra ut i öken och köra Quad Bike bland sanddynorna. Det har vi även gjort den här veckan men igår provade vi lite nya ökensporter - Dune Bashing och Sand Surfing. Dune eller Sand Bashing, som det också kallas, går ut på att man kör jeep upp och ner för sanddynorna. Det är hysteriskt roligt! Risken att välta är hela tiden överhängande och det suger ordentligt i magen när en sanddyna stupar framför nosen på bilen. Iiiiiii......! Love it!
Sand Surfing är precis som det låter, man surfar nedför sanddynorna på nåt som ser ut som en snowboard . Svårare än man tror och riktigt jobbigt! Det blev många vurpor och även en del volter. Efteråt har man sand precis överallt, även i munnen. Men det är det värt alla gånger om.
Jag säger bara Dune Bashing folkens! Dune Bashing is tha shit!

If you're following me here on the blog you know that I love to go Quad Biking in the desert. We did that this week as well but yesterday we also tried some new desert sports - Dune Bashing and Sand Surfing. Dune or Sand Bashing means that you drive a jeep up and down the dunes. It's thrilling and a lot of fun! Especially when it feels like the car is about to tip over. Iiiiii....! It's like a desert rollercoaster! Love it!
Sand Surfing is exactly what you think it is, surfing down the dunes. It's much harder then you think. There was many overturnes and volts. Afterwards you have sand everywhere! But it's so worth it! I'm hooked! Dune Bashing is tha shit!

PHOTO: Andreas Ljungqvist, Veronica Werkelin & Me

16 comments:

VildesVerden said...

Det ser helt fantastisk ut!

ida said...

Wiii! Så utrolig gøy ut det så ut :)

Frøken Farmer said...

Det høres knallgøy ut! Herlige bilder!

Lisa L.S said...

Får ni någon gång chansen att testa så kör! Surfingen är ok men Dune Bashing är så jäkla roligt! :-)

Laura said...

That is the coolest thing I've ever seen!!! Also I'm a new follower =)

Emelina said...

sv: Nej så sant så!

Men bilderna ovan får mig bara att vilja åka utomlands! Gud så härligt :)

sara said...

Åh vilka härliga bilder! Ser jättekul ut!

Tack:)

Elin said...

sv; tack! :) eller hur!

Sofia said...

Jäklar vad coolt! :D Kan tänka mig att det är riktigt häftigt. Haha första jag tänkte på var att du såg bättre klädd ut för öknen än vad dom gör i SATC filmen. haha

Lisa L.S said...

Sofia-
Ha ha ha.... Ja, high heels funkar inte så bra i öken eftersom sanden är så mjuk att du sjunker ner till ankeln. Har du en flip flop på dig försvinner den. :-)
Klänning kändes också lite opraktiskt när man skulle surfa och jag var ganska tacksam över långbrallorna efter några vurpor. :-)

Änglamark said...

Hjälp va kul det ser ut!! Måste testas någon gång, helt klart. Och peeling över hela kroppen är ju aldrig fel;)
Love Änglamark.

Carro said...

Gud vad härligt det där såg ut då! =)

sv: haha, eller hur! Susanne lanefelts gympapass är/var ju något utöver det vanliga ;)

guccilily said...

wow looks like so much fun! x

Josefin said...

Åh, det där skulle man vilja prova! :D

Anonymous said...

Hej Lisa
Fantastisk blogg du har (mycket bra info om Dubai + mode!!!)
Har försökt hitta en "ökentur" utan att behöva åka i karavan. Ni verkar varit ute själva? Var det privata bilar eller finns det nått sånt företag som ordnar "privata" turer?
Tacksam för svar / Mika

Lisa L.S said...

Mika-
Vi åkte ut med en av de arrangörer man hittar på nätet. Vi tog en halvdag (ca 3 timmar) och sa att vi ville åka själva i bilen. Det kostar ju lite mer per person men det kan det vara värt tycker jag. Jag kommer dessvärre inte ihåg vilket företag vi åkte med eftersom det inte var jag som bokade men jag tror att de är de enda som har så korta turer så de är nog rätt lätta att hitta om du googlar.

Hoppas att ni får en bra dag i öken! Kram